Meteen naar de inhoud
Home » Over ons

Over ons

Wie zijn wij?

Wie denken wij wel dat we zijn?

Al sinds 1999 zijn we ‘on the road’ en hebben we als band echt van alles mogen zien en beleven. Wat een feest was dat! Dik 20 jaar optreden in kroegen, spelen op de Sneekweek, vele dorpsfeesten in kleine en grote feesttenten, op reis naar Gorinchem of aan het strand van Den Haag. Maar ook vele bruiloften, personeelsfeestjes en zelfs een keertje Oerol. Te veel om op te noemen. Al die oefenavonden, autoritten, feestjes, gesprekken en snackjes na de tijd. Wauw!

Vanaf Oerol 2019 werd het anders. Ook mede door het vertrek van toetsenist Evert én de lockdowns gingen we allemaal eens nadenken wat we nu na al die (ruige) jaren het liefste zouden doen. En dat was vooral kleiner en alles net even anders spelen. Dus in 2020 gingen wij druk aan de oefen en een nieuwe richting was geboren!

Wat spelen we? Van alles! De bekende top 100 liedjes maar meestal met een ander smaakje. Het is net wat kleiner maar zeker niet minder swingend of dansbaar. Maar heel zacht en jazzy lukt ons ook! Heerlijk!

Tjitte, Eelke, Anke en Wâtte

Nieuwe koers en naam

We zijn al een poosje onderweg en dit deden we onder verschillende namen. Eerste 10 jaar als SoksSawat, daarna 14 jaar als Solid Ash en vanaf 2023 dus als Espresso. In 2022 gingen we voor het eerst op pad in de nieuwe kleinere setting. En dit beviel super.

Tjitte zit vanaf de eerste minuut (1999) in de band, Wâtte kwam in 2002, Eelke een jaartje later en vanaf 2010 is Anke het gezicht én stem van de band!

Wie is wie?

Anke Boersma; Zangeres

Wâtte Leenstra; Bassist

Eelke Wiegersma; Gitarist, geluidsman

Tjitte Hogeterp; Drummer, zang, dingen regelaar